Az önkéntesek erősítik a Magyar Vöröskeresztet – Büszkén köszöntöttük őket az önkéntesség világnapja alkalmából!
Az önkéntesek erősítik a Magyar Vöröskeresztet – Büszkén köszöntöttük őket az önkéntesség világnapja alkalmából!
Az önkéntesek erősítik a Magyar Vöröskeresztet – Büszkén köszöntöttük őket az önkéntesség világnapja alkalmából!

Az önkéntesek erősítik a Magyar Vöröskeresztet – Büszkén köszöntöttük őket az önkéntesség világnapja alkalmából!

A Magyar Vöröskereszt a WHC Csoport főtámogatásával december 3-án, az önkéntesség világnapja alkalmából ünnepségen köszöntötte önkénteseit, akik nap mint nap segítik a szervezetet missziójának betöltésében.

Az idén 140 éves Magyar Vöröskereszt önkéntesei jelen voltak a hazánkat érintő legfontosabb történelmi eseményeknél, hogy kiálljanak azok mellett az alapelvek mellett, amelyek meghatározzák a szervezet alaptevékenységeit. Napjainkban az ország minden megyéjében aktívan tevékenykednek vöröskeresztes önkéntesek, a segítséget kérők sokszor emlékeznek azokra a kedves szavakra, vagy arra a megértő jelenlétre, amit vöröskeresztes önkéntesektől kaptak.

A koronavírus-járvány megjelenésével a Magyar Vöröskereszt önkéntesei a szervezet alaptevékenységein túl több mint 90.000 munkaórában támogatták az egészségügyi intézmények munkáját, többek között mintavételi pontokon és telefonközpontokban, miközben folyamatosak voltak a lakossági élelmiszer és tisztasági csomag osztások az ország minden pontján. A járvány alatt önkénteseink határállomásokon segítették a beléptetést, oltópontokon nyújtottak segítséget, hozzájárultak a biztonságos véradások és elsősegélyvizsgák lebonyolításához.  Önkénteseink így kapcsolódtak be a hivatalos szervek tevékenységeibe is, ezzel is csökkentve az egészségügyre nehezedő nyomást, és segítve a koronavírus-járvány által veszélyeztetett embereket és közösségeket.

A WHC által képviselt egyik legfontosabb érték a segítőkészség. A cég által működtetett alapítvány célja a szociálisan nehéz helyzetben lévők  támogatása. A WHC ezért is tud azonosulni a Magyar Vöröskereszt által képviselt elvekkel, értékekkel. Amikor hazánkban a szervezet önkéntes toborzásba kezdett a koronavírus-járvány felfutása idején, a WHC felajánlotta segítségét, toborzási csatornáikat és felületeiket az önkéntesek toborzása céljából, mindemellett biztosították a szervezetet anyagi támogatásukról is, mert érezték, hogy segíteniük kell.

Az ENSZ kezdeményezésére december 5-én tartott önkéntesek nemzetközi napja alkalmából, a Magyar Vöröskereszt megköszönte önkénteseiknek az általuk tanúsított elhivatottságot és bátorságot, és azt, hogy még egy világjárvány nehézségeivel is szembeszállnak embertársaik segítéséért, hiszen az ő idejük és energiájuk szükséges ahhoz, hogy egy közösség számára hasznos ügyet támogathasson, és gazdagodjon a Magyar Vöröskereszt.

 Az Akváriumban tartott ünnepség sajtótájékoztatóján Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója és Soltész Miklós, egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár mellett Berta Péter, a WHC Csoport ügyvezetője is felszólalt, aki úgy fogalmazott úgy fogalmazott, hogy a járványhelyzet rávilágított arra, mennyire sérülékenyek vagyunk, hogy csakis összefogással, egymás segítésével tudunk egy ilyen kihívásokkal teli, nehéz helyzeten felülkerekedni. Az ilyen váratlan helyzetekben érzékeljük igazán, hogy szükségünk van olyan emberekre, olyan segítő kezekre, akikre számíthatunk, akik önzetlenül segítenek.

 

 

aon award 2018
kincentric award 2019
kincentric award 2020
kincentric award 2021