Blog

Blog

Kulturális sokszínűség a munkahelyen – lehetőség, nem nehézség 2022.05.18. - 16:27 Kulturális sokszínűség a munkahelyen – lehetőség, nem nehézség Hazánkban is egyre többen dolgoznak multikulturális környezetben, így a mindennapokban különböző kultúrájú és hátterű, más-más országokból származó kollégákkal kell együttműködnünk a közös célok elérése érdekében. Miközben a sokszínűség számos előnnyel járhat, az is gyakori, hogy a kulturális különbségek és eltérő viselkedési normák nehézségeket, vagy akár komolyabb konfliktusokat is okoznak a munkahelyi közösségekben. Hogyan alakíthatunk ki elfogadó és eredményes multikulturális csapatokat? Mely kompetenciák fejlesztésével kovácsolhatunk előnyt a diverzitásból? Legfrissebb blogcikkünkből kiderül!
Hogyan javíthatják a Belbin-féle csapatszerepek a munkahelyi teljesítményt? 2022.04.28. - 09:07 Hogyan javíthatják a Belbin-féle csapatszerepek a munkahelyi teljesítményt? Gyermekkorunkban kialakult családi minták nyomán, illetve alaptermészetünkből fakadóan bizonyos jellemvonásaink egészen a felnőtt életünkig elkísérnek bennünket. Előfordulhat azonban, hogy egyszerre több szerepben is komfortosan érezhetjük magunkat, így a munkavállalás során nehezen tudjuk, mi is pontosan a nekünk való pozíció. Meredith Belbin kutató és tanácsadó A ​team, avagy az együttműködő csoport című könyvében 9 szerepet vázol fel, amelyek megfigyelhetők a különböző munkacsoportokban. Ezen szerepek mindegyikének szem előtt tartásával és az egymás közötti interakciók vizsgálatával a vezetők és menedzserek rugalmasabb és sikeresebb csapatokat építhetnek. Amennyiben mi is szeretnénk ennek a jól működő csapatnak a tagjai lenni, egy gyors teszt segítségével könnyebben kiigazodhatunk a munkacsoportban betöltött szerepünkön.
A WHC Csoport helyben szolgálja ki nyugat-magyarországi partnerei munkaerőpiaci igényeit 2022.04.21. - 10:59 A WHC Csoport helyben szolgálja ki nyugat-magyarországi partnerei munkaerőpiaci igényeit A Nyugat-Dunántúl az ország gazdaságilag legfejlettebb régiói közé tartozik, melynek munkaerőpiaci helyzete az osztrák és szlovák határ közelsége miatt is speciális jellemzőkkel bír. A partnerekkel való közvetlen együttműködés és a munkaerőpiaci igények hatékony kiszolgálása érdekében a WHC Csoport, hazánk egyik legnagyobb magyar tulajdonú HR-szolgáltatója a térség mindhárom megyeszékhelyén – így Győrben, Szombathelyen és Zalaegerszegen is ­– helyi képviseleti irodát működtet. Regionális irodabemutató cikksorozatunk aktuális részében a nyugat-magyarországi régiót járjuk körbe.
Miskolcon nyitottuk meg legújabb hazai WHC irodánkat 2022.04.20. - 15:46 Miskolcon nyitottuk meg legújabb hazai WHC irodánkat Az utóbbi időszakban az egyre növekvő számú új beruházásnak köszönhetően folyamatosan bővült a munkaerőpiac Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A térségben elsősorban a gyártócégek, főként betanított és szakképzett fizikai pozíciók területén munkaerőhiánnyal küzdenek. Cégcsoportunk a WHC hazánk egyik legnagyobb magyar tulajdonú HR-szolgáltatásokra specializálódott vállalata, a régiós munkaerőpiaci igények kiszolgálása érdekében, országos hálózatunk részeként helyi kirendeltséget nyitottunk Miskolcon.
A személyiségvonások ma már ugyanannyira fontosak a munkahelyen, mint a szakmai tudás 2022.04.06. - 11:10 A személyiségvonások ma már ugyanannyira fontosak a munkahelyen, mint a szakmai tudás Egyre inkább felértékelődnek a „puha” készségek a munkaerőpiacon. Az álommunkát megtalálni sosem volt könnyű feladat. A mai szélsebesen változó munkaerőpiac pedig egyértelműen az alkalmazkodásról szól, mind a munkavállalók, mind a munkaadók részéről.  Továbbra is fontos a szakmai tudás és a munkatapasztalat egy-egy állás betöltésekor, vagy az előremenetelnél, azonban az úgynevezett puha készségek – úgymint az empátia, a felelősségvállalás vagy az együttműködési készség – ma már egyenlő súllyal esnek a latba a munkahelyen. Ha sikeresek szeretnénk lenni a karrierünkben, ha szeretnénk elégedetten és boldogan bejárni a munkahelyünkre, érdemes tisztában lenni azzal, hogy milyen készségekre kell kiemelt figyelmet fordítani. Cikkünkben erre világítunk rá.
Huge milestone in the life of WHC: the company has acquired a majority stake in one of the leading HR service providers of the Adriatic region 2022.03.25. - 09:46 Huge milestone in the life of WHC: the company has acquired a majority stake in one of the leading HR service providers of the Adriatic region The growth of our company has reached a huge milestone with the acquisition of the majority stake in one of the leading HR service providers of the Adriatic region, namely Heads Adriatic group of companies. Thus, WHC Group now provides complex HR services in a total of ten countries, including Hungary. As a result of the acquisition, our company becomes one of the largest players of the industry in Central Europe.
Hatalmas mérföldkő a WHC életében: a vállalat többségi részesedést szerzett az Adria régió meghatározó HR-szolgáltatójában 2022.03.23. - 15:31 Hatalmas mérföldkő a WHC életében: a vállalat többségi részesedést szerzett az Adria régió meghatározó HR-szolgáltatójában Vállalatunk növekedése hatalmas mérföldkőhöz érkezett azzal, hogy többségi tulajdonrészt szereztünk az Adria régió egyik meghatározó HR-vállalatában, a Heads Adriatic cégcsoportban. Így hazánkat is beleszámítva a WHC Csoport már összesen tíz országban nyújt komplex HR-szolgáltatásokat. Az akvizíciónak köszönhetően vállalatunk Közép-Európa legnagyobb iparági szereplői közé lép.
aon award 2018
kincentric award 2019
kincentric award 2020
kincentric award 2021