A járvány hatásai és a digitalizáció határozzák meg ma egy HR-es életét – beszámoló a budapesti HR Festről

A járvány hatásai és a digitalizáció határozzák meg ma egy HR-es életét – beszámoló a budapesti HR Festről

Vissza
A járvány hatásai és a digitalizáció határozzák meg ma egy HR-es életét – beszámoló a budapesti HR Festről

A járvány hatásai és a digitalizáció határozzák meg ma egy HR-es életét – beszámoló a budapesti HR Festről

A HR-szakma az a terület, amely képes koncentráltan összefogni a tenni akaró vezetőket és szakembereket – hangzott el a budapesti Akváriumban az október 21-én tartott HR Fest nyitóbeszédje során. A méltató idézet annak a közel 900 magyarországi humán-erőforrás szakembernek szólt, akik összegyűltek – az újból a megszokott, személyes formában megtartott – HR Fest rendezvényen, hogy eszmét cseréljenek, megosszák tapasztalataikat és megoldási javaslataikat a szakma kurrens trendjei és kihívásai kapcsán, a HR-terület jövőjéről diskuráljanak, illetve, hogy szakmai kapcsolatokat építsenek. Olvasd el rendezvénybeszámoló blogcikkünket a részletekért!

A nagyszabású budapesti HR Fest rendezvényen közel 50 szakmai előadást, kerekasztal-beszélgetést és panel-diskurzust hallgathattak meg az érdeklődő HR-szakemberek változatos témakörökben, színes meghívotti gárda részvételével, négy színpadon. A színvonalas előadásoknak és szakmai szempontokat felvonultató beszélgetéseknek teret adó HR Fest főtámogatója a már öt országban aktív, magyar tulajdonú HR szolgáltató vállalat, a WHC Csoport volt, mely több évtizedes piaci tapasztalataival erősítette az esemény sokszínű programját.

Izgalmas előadások, trendi vállalatok szakemberei a színpadokon

A budapesti HR Fest színpadjai négy, a HR-szakmát aktuálisan meghatározó témakör köré épült fel. A Total Talent by WHC teremben a HR jövőjéről, a talent management-ről, a recruitment és a kiválasztási folyamat trendjeiről volt szó. A nyitóbeszélgetésben Göltl Viktor, a WHC Csoport ügyvezetőjének moderálásával Németh Kornél, a Rossmann Magyarország Kft. ügyvezetője, Sávos András, a Knorr-Bremse digitalizációért felelős alelnöke, valamint Sabjányi László, a Wolt ügyvezető igazgatója osztotta meg nézeteit annak kapcsán, hogy mi a HR vállalaton belüli szerepe jelenleg, és hogyan változhat ez a jövőben. Többek között elhangzott, hogy a HR vállalaton belüli szerepe elengedhetetlen, és a területet stratégiai szinten érdemes kezelni, illetve a két meghatározó humánerőforrás-kihívás (fluktuáció és talent management) megoldásában kulcsszerepe van a HR-nek, valamint, hogy bár a HR számos területét lehet digitalizálni, automatizálni, a stratégia és a kedvező vállalati kultúra viszont emberekre épül.

A harmadik országbeli munkavállalók toborzásának és foglalkoztatásának témájával foglalkozó kerekasztalbeszélgetés keretében Gyarmati Szilvia, WHC Csoport fizikai munkaerő-kölcsönzés és közvetítés üzletágvezetője Kitta Alexandrával, a Samsung SDI Magyarország Zrt. toborzási csoportvezetőjével, valamint Nagy Krisztinával, a Flextronics International Kft. Senior HR Manager-ével, Site HR Business Partner-ével beszélgetett. A tapasztalatmegosztás során kiderült, hogy egyéni programjaikkal és támogatási rendszerükkel mindkét vállalat kiemelkedő sikerrel integrálja a harmadik országból érkező munkavállalókat szervezeti kultúrájukba, melynek következtében nagymértékű hatékonyság tud megvalósulni a vállalatoknál. Gyarmati Szilvia pedig hozzátette, hogy a cég elmúlt öt évben szerzett tapasztalatai alapján az látszik, hogy a Magyarországra nem EU-s országból érkező külföldiek nagyon ambiciózusak, dolgozni akarnak, esetenként nagyobb mértékű munkamorállal bírnak, mint a magyar munkavállalók, és általánosságban hosszútávon számíthatnak rájuk a magyar munkaadók.

Színes történetek, izgalmas beszélgetések

A 1Life by UNION terem a munka-magánélet egyensúly, illetve a munkavállalói elkötelezettség témakörét helyezte középpontba. A színpad egyik legérdekesebb beszélgetései közé tartozott a Dr. Porkoláb Imre ezredessel, innovációs stratégia szakértővel folytatott diskurzus, melynek keretében Szolgálj, hogy vezethess! című könyve kapcsán volt szó vezetési stratégiáról, a katonai technikák üzleti életbe történő átültetéséről, valamint a szolgáló vezetői stílusról és annak számos előnyéről. Az Afganisztánt is megjárt, valamint a Pentagonban is szolgáló szakértővel Jakab Dávid, a WHC kormányzati kapcsolatok vezetője beszélgetett, melynek során izgalmas katonai kulisszatitkokat, történeteket és megfontolandó észrevételeket hallhattak a résztvevők.

A HelloHybrid terem az elmúlt másfél évben a koronavírus-járvány következtében átalakult munkahelyi világ változásaira és kihívásaira fókuszált. A The Hiring Challenge – kinek a feladata, hogy elég munkaerő legyen? című kerekasztal-beszélgetés keretében Berta Péter, a WHC ügyvezetőjének moderálásában Gothárdi Ibolya, a 4iG Nyrt. HR igazgatója, valamint Póser Zoltán, az EDC Debrecen ügyvezetője osztotta meg tapasztalatait és gondolatait annak kapcsán, milyen hozzájárulásokat szükséges egy vállalatnak, valamint az adott városvezetésnek tennie annak érdekében, hogy a kooperáció és a közös munka a lehető leggördülékenyebb lehessen.

A HR Fest keretében a Fresh Tech&Trends by HRmaster teremben is számos további izgalmas szakmai programelemeken vehettek részt az érdeklődők. A rendezvény négy színpadán összesen közel 50 szakmai előadás, kerekasztal-beszélgetés és panel-diskurzus érintette a humán erőforrás szakma hazai és nemzetközi aktualitásait – az érdeklődők hallhattak szakmai szempontokat és észrevételeket többek között a toborzás, a digitalizáció, a fluktuáció okozta kihívások, a hibrid munkavégzés lehetőségei, vagy épp a munkahelyi well-being témaköre kapcsán.

 

aon award 2018
kincentric award 2019
kincentric award 2020
kincentric award 2021
Családbarát Vállalat 2024