Blog

Blog

Kiszervezés: gyors megoldás kékgalléros munkaerő toborzására 2024.07.09. - 14:18 Kiszervezés: gyors megoldás kékgalléros munkaerő toborzására Fizikai munkaerő toborzása: nem túlzó az az állítás, mely szerint egyre nehezebb ezekre a feladatkörökre itthon munkavállalót találni. A munkaerőpiaci trendek is alátámasztják, hogy a munkanélküliségi ráta csökkenésével valamint a hasonló területeken foglalkoztatott dolgozók külföldre áramlásával egyre komolyabb kihívás a folyamatos utánpótlás biztosítása, a termelés, gyártás zökkenőmentessé tétele.
A szellemi munkaerő-kölcsönzés, munkaerő-közvetítés. Több mint gondolnád! 2024.06.26. - 08:38 A szellemi munkaerő-kölcsönzés, munkaerő-közvetítés. Több mint gondolnád! Vannak olyan esetek, amikor a cégen belüli toborzás elegendő. De lehetnek olyan helyzetek is, amikor célszerűbb szakértő segítséggel bővíteni a HR csapat kapacitását. Ilyenkor a munkaerő-közvetítés vagy a kölcsönzés jó megoldás lehet az együttműködésre. De pontosan mit takarnak ezek a szolgáltatások? Milyen értékek rejlenek a szakkifejezések mögött? Kiknek való, és kiknek nem? Erre találsz választ és hasznos infókat ebben a cikkben.
Nem elég a CSR vagy ESG stratégia 2024.03.05. - 10:01 Nem elég a CSR vagy ESG stratégia Nem elég a CSR vagy ESG stratégia: hosszú távú tervezésre van szükség a megvalósításhoz Napjainkban már megkerülhetetlen menedzsment stratégiává vált a társadalmi felelősségvállalás: a magyar vállalatok működését is egyre inkább meghatározza a környezeti és szociális fenntarthatóság melletti elköteleződés. Ennek hátterében az a nemzetközi és immár hazai tendencia áll, amely szerint a cégek átfogó szemlélettel, stratégiai szinten kezelik a CSR témakörét. Nincs is igazán más választásuk, hiszen egyrészt a törvényi szabályozás, másrészt az üzleti és munkavállalói elvárások is egyre inkább ebbe az irányba mutatnak. Cikkünkben megmutatjuk, a WHC milyen elvek mentén alakította ki a saját CSR stratégiáját.
Startup partners discussing project at laptop, watching video presentation, sharing ideas, Business employees working at computer together. Mentor, coach explaining training course to intern 2023.08.23. - 16:24 Vezetői mentoring: mert mindenkinek szüksége van arra, amije nincs A vezetői mentoring a vállalkozó kedvű emberek munkájának hatékonyságát hivatott növelni. A gyengébbik nemként elkönyvelt nők között rengeteg a vállalkozó szellem, akik karrierépítés céljából állandóan keresik a szakmai fejlődés módját. Szokták is mondani, hogy minden sikeres férfi mögött egy nő áll. Ebben lehet valami, hiszen a nők határozottan törekednek rá, hogy a külsejük helyett a tudásuk alapján ítéljék meg őket.   
Tuti tippek állásinterjúra – Így hozd ki magadból a maximumot! 2023.06.28. - 10:29 Tuti tippek állásinterjúra – Így hozd ki magadból a maximumot! Az állásinterjú még a nagyobb rutinnal rendelkező munkakeresők számára is stresszes helyzet lehet – nem véletlenül, hiszen ezeken az elbeszélgetéseken valóban sok múlik. Itt van alkalmuk ugyanis először megmutatni rátermettségüket, szakmai kompetenciájukat, és személyiségüket egyaránt. A jó benyomás pedig csodákra képes: a sikeres kiválasztáshoz is nagyban hozzájárulhat. Szeretnél a legjobban teljesíteni az interjúkon? Legfrissebb blogcikkünkben szakértői tippekkel segítünk, hogy a legtöbbet hozd ki magadból!
Álmaid állását keresed? Profi tippeket adunk, hogyan találd meg! 2023.06.21. - 08:33 Álmaid állását keresed? Profi tippeket adunk, hogyan találd meg! Az álláskeresés sosem egyszerű feladat, főleg, ha a karriercéljaid szempontjából a legideálisabb pozícióban szeretnél elhelyezkedni. Hogyan tűnj ki a tömegből első pillantásra már az önéletrajzoddal? Hogyan készülj fel az állásinterjúra és nyűgözd le a leendő munkaadódat? Milyen jellemző kérdéseket tesznek fel a HR-esek, és mi ezekre a jó válasz? Legfrissebb blogcikkünkben ezekre a kérdésekre is választ adunk, hasznos gyakorlati tippek mellett.
Generációk a munkerőpiacon 2024.07.09. - 14:19 Generációk a munkerőpiacon Jelenleg immár négy különböző generáció aktív a munkaerő-piacon, ezzel eddig soha nem tapasztalt kihívásokat okozva a munkáltatóknak. A különböző korcsoportokhoz tartozó munkavállalók ugyanis merőben eltérő preferenciákkal, gondolkodásmóddal, munkamódszerrel, elvárásokkal rendelkeznek, máshogy motiválhatók és különböző kommunikációs stílusokat igényelnek. Mégis hogyan lehet ebből előnyt kovácsolni és a sokszínűséggel, a különböző generációk együttműködésével hatékonyságot és eredményességet növelni? Erre keressük a választ!
Előzd meg a kiégést! 2023.03.17. - 16:38 Előzd meg a kiégést! A burnout szindróma – vagyis a kiégés – egyre elterjedtebb, mely hosszútávon fennálló fokozott érzelmi megterhelés, stresszhatások következtében alakul ki és fizikai-érzelmi-mentális kimerüléssel jár. A kiégés következtében elveszítjük motivációnkat, munkakedvünket, céljainkat, úrrá lesz rajtunk a reménytelenség érzése. A kiégést elkerülni könnyebb, mint kezelni, megelőzéséhez azonban mind a munkavállaló, mint a munkáltató aktív hozzájárulása szükséges. Blogcikkünkben bemutatjuk a kiégés folyamatát, tüneteit, valamint megelőzésének eszközeit is.
Új távlatokat nyitnak a Magyarországon tanuló külföldi diákok a munkaerőpiacon – érdemes lecsapni rájuk! 2023.02.21. - 08:58 Új távlatokat nyitnak a Magyarországon tanuló külföldi diákok a munkaerőpiacon – érdemes lecsapni rájuk! Egyre több egzotikus nyelvet anyanyelvként beszélő külföldi hallgató vállal munkát hazánkban Új trend van kibontakozóban Magyarországon: egyre több távoli országból érkező fiatal folytatja egyetemi tanulmányait itthon. Az angol mellett valamilyen ritkább, de keresett nyelven – például franciául, arabul, mongolul vagy kínaiul – anyanyelvi szinten beszélő, motivált és képzett diákok pedig szívesen vállalnak munkát is tanulmányaik mellett. Ez pedig számos magyarországi – akár külföldi központú, hátterű – vállalat számára valóságos aranybányát jelent a munkaerő szempontjából.
A WHC mesterséges intelligenciával segíti a külföldi munkavállalók magyarországi beilleszkedését és mindennapi életüket 2022.11.24. - 15:26 A WHC mesterséges intelligenciával segíti a külföldi munkavállalók magyarországi beilleszkedését és mindennapi életüket A hiányszakmákban továbbra is szükség van külföldi munkavállalókra a termelési szint fenntartásához és ezzel a magyar munkahelyek megőrzéséhez. Ennek megfelelően egyre több hazai cég foglalkoztat távoli országokból (jellemzően Ázsiából) érkező kollégákat – hiszen erre a magyar jogszabályok könnyített feltételek mellett lehetőséget biztosítanak. Ráadásul ebben a legújabb technológiák is egyre nagyobb segítséget jelentenek: a WHC Csoport mesterséges intelligencián alapuló chatbot megoldást alkalmaz annak érdekében, hogy megkönnyítse a külföldi munkatársakkal folytatott kommunikációt, beilleszkedésüket és mindennapi életüket.
Szövetkezeti foglalkoztatás. 2024.07.10. - 13:54 Mentsvár lehet a szövetkezeti foglalkoztatás Napjaink globális és hazai gazdasági környezete évtizedek óta nem látott körülményeket teremt Magyarországon. Legtöbbünk számára mindennapi kihívást jelent az infláció miatti áremelkedés és az energiaellátás-biztonsági intézkedések által jelentkező többletköltség kigazdálkodása. Emellett a hazai adózási törvények átalakítása miatt több százezer, korábban KATA-rendszerben adózónak kell más típusú munkavégzési lehetőség után néznie. A kisgyermekkel otthon levők, diákok, valamint a nyugdíjasok számára jelenthet reális opciót a szövetkezeti foglalkoztatás.
Nőtt idén a diákmunkások órabére az SZJA-mentesség miatt 2024.07.10. - 13:40 Nőtt idén a diákmunkások órabére az SZJA-mentesség miatt Nyakunkon a nyár, ilyenkor több tízezer diák vállal munkát – egyrészt a pénzkereseti lehetőség miatt, másrészt a tanulmányokhoz kapcsolódó gyakorlati idejüket töltik ilyenkor a fiatalok. A bérezés országrészenként eltérő lehet: könnyű fizikai, kisegítő, alkalmi és vendéglátós munkákban bruttó 1 300-1 600 Ft között alakulnak az órabérek. Szellemi pozíciókban ez 1 500-1 800 Ft is lehet óránként. Nyelvtudást igénylő (angol és valamilyen második idegen nyelv) munkakörben pedig a 2 000-2 500 Ft/óra sem elképzelhetetlen. IT területen nagyobb a szórás, 2 000-3 000 Ft között alakul a bérezés, tapasztalat függvényében.
Kulturális sokszínűség a munkahelyen – lehetőség, nem nehézség 2022.05.18. - 16:27 Kulturális sokszínűség a munkahelyen – lehetőség, nem nehézség Hazánkban is egyre többen dolgoznak multikulturális környezetben, így a mindennapokban különböző kultúrájú és hátterű, más-más országokból származó kollégákkal kell együttműködnünk a közös célok elérése érdekében. Miközben a sokszínűség számos előnnyel járhat, az is gyakori, hogy a kulturális különbségek és eltérő viselkedési normák nehézségeket, vagy akár komolyabb konfliktusokat is okoznak a munkahelyi közösségekben. Hogyan alakíthatunk ki elfogadó és eredményes multikulturális csapatokat? Mely kompetenciák fejlesztésével kovácsolhatunk előnyt a diverzitásból? Legfrissebb blogcikkünkből kiderül!
Javíthatja a Belbin csapatszerep a munkahelyi teljesítményt? 2024.07.10. - 14:01 Javíthatja a Belbin csapatszerep a munkahelyi teljesítményt? Gyermekkorunkban kialakult családi minták nyomán, illetve alaptermészetünkből fakadóan bizonyos jellemvonásaink egészen a felnőtt életünkig elkísérnek bennünket. Előfordulhat azonban, hogy egyszerre több szerepben is komfortosan érezhetjük magunkat, így a munkavállalás során nehezen tudjuk, mi is pontosan a nekünk való pozíció. Meredith Belbin kutató és tanácsadó A ​team, avagy az együttműködő csoport című könyvében 9 szerepet vázol fel, amelyek megfigyelhetők a különböző munkacsoportokban. Ezen szerepek mindegyikének szem előtt tartásával és az egymás közötti interakciók vizsgálatával a vezetők és menedzserek rugalmasabb és sikeresebb csapatokat építhetnek. Amennyiben mi is szeretnénk ennek a jól működő csapatnak a tagjai lenni, egy gyors teszt segítségével könnyebben kiigazodhatunk a munkacsoportban betöltött szerepünkön.
A WHC helyben szolgálja ki nyugat-magyarországi partnereit 2024.07.10. - 13:57 A WHC helyben szolgálja ki nyugat-magyarországi partnereit A Nyugat-Dunántúl az ország gazdaságilag legfejlettebb régiói közé tartozik, melynek munkaerőpiaci helyzete az osztrák és szlovák határ közelsége miatt is speciális jellemzőkkel bír. A partnerekkel való közvetlen együttműködés és a munkaerőpiaci igények hatékony kiszolgálása érdekében a WHC Csoport, hazánk egyik legnagyobb magyar tulajdonú HR-szolgáltatója a térség mindhárom megyeszékhelyén – így Győrben, Szombathelyen és Zalaegerszegen is ­– helyi képviseleti irodát működtet. Regionális irodabemutató cikksorozatunk aktuális részében a nyugat-magyarországi régiót járjuk körbe.
A személyiségvonások fontossága manapság a munkaerőpiacon 2024.07.10. - 13:59 A személyiségvonások fontossága manapság a munkaerőpiacon Egyre inkább felértékelődnek a „puha” készségek a munkaerőpiacon. Az álommunkát megtalálni sosem volt könnyű feladat. A mai szélsebesen változó munkaerőpiac pedig egyértelműen az alkalmazkodásról szól, mind a munkavállalók, mind a munkaadók részéről.  Továbbra is fontos a szakmai tudás és a munkatapasztalat egy-egy állás betöltésekor, vagy az előremenetelnél, azonban az úgynevezett puha készségek – úgymint az empátia, a felelősségvállalás vagy az együttműködési készség – ma már egyenlő súllyal esnek a latba a munkahelyen. Ha sikeresek szeretnénk lenni a karrierünkben, ha szeretnénk elégedetten és boldogan bejárni a munkahelyünkre, érdemes tisztában lenni azzal, hogy milyen készségekre kell kiemelt figyelmet fordítani. Cikkünkben erre világítunk rá.
A WHC részesedést szerzett az Adria régió HR-szolgáltatójában 2024.07.10. - 13:48 A WHC részesedést szerzett az Adria régió HR-szolgáltatójában Vállalatunk növekedése hatalmas mérföldkőhöz érkezett azzal, hogy többségi tulajdonrészt szereztünk az Adria régió egyik meghatározó HR-vállalatában, a Heads Adriatic cégcsoportban. Így hazánkat is beleszámítva a WHC Csoport már összesen tíz országban nyújt komplex HR-szolgáltatásokat. Az akvizíciónak köszönhetően vállalatunk Közép-Európa legnagyobb iparági szereplői közé lép.
A WHC részesedést szerzett a Heads Adriatic Cégcsoportban 2024.07.10. - 13:54 A WHC részesedést szerzett a Heads Adriatic Cégcsoportban Az elmúlt években a WHC Csoport Magyarország meghatározó HR szolgáltatójává vált. A legújabb, hamarosan nyíló miskolci irodánkkal már országosan 11 városban vagyunk jelen, és több, mint 300 munkatársunkkal közösen dolgozunk azért, hogy magas színvonalú szolgáltatásainkkal kiszolgáljuk ügyfeleinket, vevőinket, jelenlegi és potenciális munkavállalóinkat. A WHC-nál kiemelten fontosnak tartjuk a folyamatos fejlődést. A magyar irodáink töretlen fejlődése mellett már évekkel ezelőtt elindítottuk cégünk nemzetközi tevékenységét. Először Ausztriában, majd Szerbiában, Ukrajnában és Szlovákiában indultak el WHC kirendeltségek, és tovább erősítjük a nemzetközi jelenlétünket.
aon award 2018
kincentric award 2019
kincentric award 2020
kincentric award 2021
Családbarát Vállalat 2024