Blog

Blog

Óriási a kereslet a szezonális munkaerőre a karácsonyi időszakban – mutatjuk az öt sztár pozíciót! 2021.12.14. - 15:55 Óriási a kereslet a szezonális munkaerőre a karácsonyi időszakban – mutatjuk az öt sztár pozíciót! Az év végi időszak számos iparág számára a csúcsszezont jelenti az évben, így nem meglepő, hogy hatalmasra duzzad ilyenkor az időszakos munkavállalók iránti kereslet. Az ember szinte magától értetődőnek veszi, hogy a kirakatok, bevásárlóközpontok, főterek, sétáló utcák, közterek, éttermek és számos közintézmény ünnepi dekorációba és kivilágításba öltözik, a rengeteg ajándék szentestére csillogó díszcsomagolásban pompázva megérkezik a meghittséget sugárzó, gyönyörűen feldíszített karácsonyfák alá. Abba bele sem gondolunk, hogy mennyi szorgos kéz szükséges ahhoz, hogy az év legfontosabb ünnepére minden készen álljon és a helyére kerüljön. Hogy milyen különleges pozíciók nyílnak meg ilyenkor a munkaerőpiacon? Ebből hoztunk egy csokorra valót alábbi gyűjtésünkben.
Pillantás a jósgömbbe – milyen jövő vár a HR szakmára? 2021.12.09. - 13:46 Pillantás a jósgömbbe – milyen jövő vár a HR szakmára? Ahogy a munka világa, úgy a HR területe is folyamatos változásban van, ami az elmúlt két évben a koronavírus-járvány miatt elképesztő mértékben felgyorsult. Valószínűleg nem lesz ez másként az elkövetkező években, évtizedekben sem, a HR-szektorban is gyökeres átalakulások várhatóak. De vajon mi jellemzi majd a jövő HR-pozícióit? Milyen új munkakörök kialakulására számíthatunk? Milyen feladatokat kell ellátniuk a jövő HR-eseinek? Legfrissebb blogcikkünkben körbejárjuk a témát.
Gyors vagy inkább eredményes legyen az új munkaerő felvétele? Lehet mindkettő egyszerre! 2021.11.29. - 22:19 Gyors vagy inkább eredményes legyen az új munkaerő felvétele? Lehet mindkettő egyszerre! Manapság különösen nagy kihívást jelent a munkaerő felvétel, bármilyen szektorról is legyen szó, ez pedig egyre nagyobb nyomást helyez a HR-szakemberekre. A toborzás, az új kollégák felvételének gyorsasága és hatékonysága mind egyre fontosabbá válik, akárcsak a gördülékeny, személyre szabott jelöltélmény megteremtése. A HR-szakemberek különböző szemléletek menték keresik a jelentkezőket és a toborzók munkája is különböző mérőszámok alapján kerül megítélésre. Ilyen például az, hogy mennyi időn belül sikerült betölteni egy pozíciót, és az is, hogyan teljesít a frissen felvett kolléga új munkahelyén. De hogyan lehet mindkettőnek egyszerre megfelelni?
Tényleg állandóan a neten lógnak? „Kalauz” a Z-generációs munkavállalókhoz 2021.11.16. - 10:53 Tényleg állandóan a neten lógnak? „Kalauz” a Z-generációs munkavállalókhoz Megérkeztek a munkaerőpiacra az első digitális nemzedék, a Z-generáció tagjai. Ez amellett, hogy számos lehetőséget rejt, kihívások elé is állítja a munkáltatókat. A húszas éveik elején járó fiatal munkavállalók ugyanis minden őket megelőző generációtól eltérő mentalitással, munkamorállal, készségekkel és elvárásokkal érkeztek meg a munka világába, a munkaadóknak pedig felkészülten kell fogadniuk őket. Hogyan lehet eredményesen megszólítani a Z-generációs munkakeresőket? Milyen elvárásokkal fordulnak jövendőbeli munkáltatóik felé? Mire érdemes felkészülniük a munkaadóknak? Blogcikkünkből kiderül!
Mutatjuk a nyerő stratégiát: így tedd élménnyé a jelöltek számára a kiválasztást! 2021.12.08. - 09:43 Mutatjuk a nyerő stratégiát: így tedd élménnyé a jelöltek számára a kiválasztást! A koronavírus-járvány rengeteg változást hozott a munkaerőpiacon és számos kihívást állított a HR-esek elé. Ezek közül talán az egyik legjelentősebb, hogy az első hullámban tapasztalt átmeneti sokkot, és helyenként leépítéseket követően ismét dominánssá vált a munkaerőhiány és újfent jelölt-vezérelt a munkaerőpiac. A munkavállalókért folytatott verseny egy-egy kiemelt iparágban, területen talán soha nem volt ilyen kiélezett. Hogyan lehet az első pillanattól fogva élménnyé tenni a jelölteknek a kiválasztást? Milyen új eszközöket, technikákat, technológiákat vessünk be? Szakértői tippek, praktikák, jó gyakorlatok legfrissebb blogcikkünkben.
A járvány hatásai és a digitalizáció határozzák meg ma egy HR-es életét – beszámoló a budapesti HR Festről 2021.11.04. - 10:52 A járvány hatásai és a digitalizáció határozzák meg ma egy HR-es életét – beszámoló a budapesti HR Festről A HR-szakma az a terület, amely képes koncentráltan összefogni a tenni akaró vezetőket és szakembereket – hangzott el a budapesti Akváriumban az október 21-én tartott HR Fest nyitóbeszédje során. A méltató idézet annak a közel 900 magyarországi humán-erőforrás szakembernek szólt, akik összegyűltek – az újból a megszokott, személyes formában megtartott – HR Fest rendezvényen, hogy eszmét cseréljenek, megosszák tapasztalataikat és megoldási javaslataikat a szakma kurrens trendjei és kihívásai kapcsán, a HR-terület jövőjéről diskuráljanak, illetve, hogy szakmai kapcsolatokat építsenek. Olvasd el rendezvénybeszámoló blogcikkünket a részletekért!
Felhatalmazás: a vezetők új jelszava 2021.10.27. - 09:57 Felhatalmazás: a vezetők új jelszava A munka világa az utóbbi néhány évben – részben a pandémia, részben a gyorsuló digitalizáció hatására is – folyamatos átalakuláson megy keresztül. Ez azt is jelenti, hogy az évtizedekig alkalmazott, akár „becsontosodott” vezetési módszereken, vezetői stílusokon is változtatni kell. Ennek megfelelően egyre inkább előtérbe kerül a felhatalmazás kérdésköre, ezzel együtt pedig fokozatosan eltolódik a hangsúly a felhatalmazó vezetői stílus irányába. Milyen is pontosan a felhatalmazó vezető? Miért motiváló ez a munkavállaló számára és hogyan segíti elő a jobb teljesítményt? Erre keressük a választ cikkünkben!
aon award 2018
kincentric award 2019
kincentric award 2020