Hatalmas mérföldkő a WHC életében: a vállalat többségi részesedést szerzett az Adria régió meghatározó HR-szolgáltatójában

Hatalmas mérföldkő a WHC életében: a vállalat többségi részesedést szerzett az Adria régió meghatározó HR-szolgáltatójában

Vissza
Hatalmas mérföldkő a WHC életében: a vállalat többségi részesedést szerzett az Adria régió meghatározó HR-szolgáltatójában

Hatalmas mérföldkő a WHC életében: a vállalat többségi részesedést szerzett az Adria régió meghatározó HR-szolgáltatójában

Vállalatunk növekedése hatalmas mérföldkőhöz érkezett azzal, hogy többségi tulajdonrészt szereztünk az Adria régió egyik meghatározó HR-vállalatában, a Heads Adriatic cégcsoportban. Így hazánkat is beleszámítva a WHC Csoport már összesen tíz országban nyújt komplex HR-szolgáltatásokat. Az akvizíciónak köszönhetően vállalatunk Közép-Európa legnagyobb iparági szereplői közé lép.

Cégcsoportunk 1990-ben kezdte meg működését Zalaegerszegen, a több mint három évtizedes folyamatos növekedésnek és fejlődésnek köszönhetően pedig a WHC Csoport mára hazánk egyik legnagyobb magyar tulajdonú HR-szolgáltatójává nőtt. Hazai tevékenységünk mellett évek óta aktívan építjük külpiaci jelenlétünket is, így tizenegy kirendeltségből álló magyarországi irodahálózatunk mellett ma már Ausztriában, Szerbiában, Szlovákiában és Ukrajnában is működtetünk saját leányvállalatot, helyi kirendeltségeket.

Új piacokra lépünk be

A mostani nemzetközi akvizíció keretében a WHC Csoport többségi tulajdonrészt szerzett az Adria régió egyik meghatározó HR-szolgáltatójában, a Heads Adriatic-ban. A tranzakciónak köszönhetően vállalatunk nemzetközi építkezése óriási lökést kap, piacra lépünk ugyanis további öt országban: Bosznia-Hercegovinában, Észak-Macedóniában, Horvátországban, Montenegróban és Szlovéniában is.

„A WHC évekkel ezelőtt megkezdett nemzetközi bővülését elsősorban a régió munkaerőpiaci változásai indukálták, melynek következtében a vállalat bővíteni tudta toborzási és szolgáltatási területeit egyaránt. Ebbe a nemzetközi expanziós stratégiai folyamatba illeszkedik a vállalatunk életében jelentős mérföldkőnek számító Heads Adriatic-akvizíció, melynek köszönhetően a WHC Csoportot immár Közép-Európa legnagyobb HR-szolgáltatói között tarthatjuk számon” – mondta el a tranzakció kapcsán Göltl Viktor, a WHC Csoport ügyvezetője.

Új dimenziók nyílnak meg

A Heads Adriatic akvizíciója nemzetközi színtéren számos új lehetőség előtt nyitja meg a kapukat cégcsoportunk számára, melyek mind vállalati partnereink számára, mind pedig a munkavállalói-toborzási oldalon jelentős kihasználható potenciált rejtenek. A közép-kelet-európai régióban a munkaerő mozgása már megszokott folyamat, így minél több országban van jelen vállalatunk, annál több lehetőségünk van kiszolgálni az igényeket és lekövetni a munkaerőpiaci folyamatokat. 

„A két vállalat közötti szinergiák kiaknázásának és az erőforrások egyesítésének segítségével még szélesebb körben tudjuk kiszolgálni nemzetközi partnereinket, miközben a munkavállalóknak is több munkalehetőséget tudunk elérhetővé tenni, hiszen további öt országgal bővül toborzási területünk. Mindemellett még hatékonyabban szolgálhatjuk ki a magyar vállalatok, valamint a Közép-Európába érkező beruházások munkaerőigényét is” – részletezi a bővülésben rejlő lehetőségeket Berta Péter, a WHC Csoport ügyvezetője.

„Vállalatunk és a Heads Adriatic közötti együttműködésnek köszönhetően egyesíteni tudjuk erőforrásainkat és rengeteget jelent majd a know-how és tapasztalatcsere is, melyek segítségével nagyobb eséllyel tudunk majd részt venni nemzetközi tendereken, valamint mindkét cégcsoport kollégái számára izgalmas és kihívást jelentő nemzetközi karrierlehetőséget tudunk biztosítani” – teszi hozzá Göltl Viktor.

Erőteljes jelenlét az Adria régióban

A 20 éve alapított Heads Adriatic az Adria régió összesen hat országában (Bosznia-Hercegovinában, Észak-Macedóniában, Horvátországban, Montenegróban, Szerbiában, Szlovéniában) van jelen, melyekben összesen 15 irodát működtet. A cégcsoport régóta meghatározó piaci szereplő az Adria régióban: egy jól bevezetett márka, kedvelt és megbízható partner a térség vállalatainak körében.

A WHC Csoport nemzetközi terjeszkedésének aktuális lépését, továbbá az Adria régióban való sikeres működését az Európai Unió bővítési tervei, Szerbia EU-csatlakozási törekvései, valamint Magyarország munkaerőpiaci nyitása is alátámasztja. Szlovéniában egy, az ausztriaihoz hasonló, fejlett piacon kell helytállnunk, Szerbia fejlődő gazdasága kiemelkedő potenciált jelent számunkra, Horvátország pedig a turizmus által kínált lehetőségek miatt jelenthet új színt vállalatunk portfóliójában.

6.500 fő kölcsönzötti állomány és 500 belső munkavállaló

A WHC Csoport és a Heads Adriatic tevékenységi köre szinte teljes mértékben megegyezik. Mindkét vállalat elsősorban a munkaerő-kölcsönzés és -közvetítés terén nyújtja szolgáltatásait, emellett a diákszövetkezet, HR outsourcing és bérszámfejtés tartozik tevékenységeik közé. Az akvizíciónak köszönhetően a két vállalat egyesítve mintegy 6.500 fő kölcsönzött és 500 fő belsős munkavállalót foglalkoztat.

„Az akvizíció során meghatározó jelentőségű volt, hogy megismerjük a Heads Adriatic-ot, a vállalatot, akivel közösen a jövőnket építjük. Számunkra ez nem csupán egy tranzakció: ez egy elköteleződés. A WHC Csoport és a Heads Adriatic tökéletesen kiegészíti egymást és hisszük, hogy a két vállalat megegyező értékei, víziói és céljai lesznek jövőbeli közös sikerünk motorja” – zárták gondolataikat az akvizíció kapcsán a WHC ügyvezetői.

 

 

aon award 2018
kincentric award 2019
kincentric award 2020
kincentric award 2021
Családbarát Vállalat 2024