Minősített foglalkoztatóként újabb országok munkaerőpiacait tettük elérhetővé partnereink számára

Minősített foglalkoztatóként újabb országok munkaerőpiacait tettük elérhetővé partnereink számára

Vissza
Minősített foglalkoztatóként újabb országok munkaerőpiacait tettük elérhetővé partnereink számára

Minősített foglalkoztatóként újabb országok munkaerőpiacait tettük elérhetővé partnereink számára

A WHC Csoport a 407/2021. (VII. 8.) kormányrendelet szabályai alapján Szerbia és Ukrajna mellett immár további kilenc nem EU-tagország (harmadik ország) munkaerő-kínálatát tudja hiányszakmákban partnerei rendelkezésére bocsátani. Göltl Viktor, a WHC Csoport ügyvezetője a témával kapcsolatban elmondta, hogy mind szellemi, mind fizikai munkakörökben, szinte minden hiányszakmában lehetőség van ezekhez a távolabbi munkaerő-piacokhoz is nyúlni.

Interjúnkban további részletek és fontos tudnivalók olvashatók a témában.

Mit jelent a minősített foglalkoztató intézménye?

Göltl Viktor: Magyarországon jelenleg – köszönhetően a rekordalacsony munkanélküliségi- és rekordmagas foglalkoztatottsági rátának – szinte mindegyik iparág munkaerőhiányos állapottal szembesül.  A magyar gazdasági szereplők számos fejlesztést hajtottak és hajtanak jelenleg is végre. Ezek a fejlesztések nemcsak automatizációról, digitalizációról szólnak, hanem új munkahelyeket is teremtenek. Emellett számos zöldmezős beruházás is megvalósul egyes magyar régiókban. A „tipikus” hiányszakmák sora nem változott 2019-2020-hoz képest, de elmondható, hogy a hiány mennyisége nőtt.

Mivel a munkaerőhiány az egyik akadálya lehet a további gazdasági növekedésnek, a problémával a kormány is kiemelten foglalkozik, és megoldásként tavaly nyáron rendeletben tette lehetővé a veszélyhelyzet idejére, hogy a hiányszakmákban az Európai Unión kívül újabb kilenc országból érkezzenek munkavállalók hazánkba kölcsönzött munkaerőként. Így a harmadik országbeli állampolgárok magyarországi foglalkoztatására vonatkozó különleges szabályokról szóló 407/2021. (VII. 8.) kormányrendelet értelmében 2021. szeptember 1-től a veszélyhelyzet visszavonásáig speciális foglalkoztatási szabályok vonatkoznak a harmadik országbeli állampolgárok magyarországi foglalkoztatására.

A kormány ezzel párhuzamosan létrehozta a minősített foglalkoztató intézményét, mely besorolást a munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó HR-szolgáltatók kaphatnak meg. Minősített foglalkoztató olyan, kizárólag Magyarországon kölcsönbeadóként nyilvántartásba vett gazdasági társaság lehet, melyet a foglalkoztató kérelmére a székhelye szerinti, az állami foglalkoztatási szerv hatáskörében eljáró fővárosi és megyei kormányhivatal minősített foglalkoztatóként nyilvántartásba vett.

A WHC csoport számára kiemelkedő jelentőséggel bír, hogy a vállalatot 2021. szeptember 29-i dátummal minősített foglalkoztatóként ZAM/01/00012193-2/2021. számon nyilvántartásba vette az állami foglalkoztatási szerv hatáskörében eljáró megyei kormányhivatal.

Ennek értelmében cégünk a nem szomszédos harmadik ország állampolgárait bizonyos – a rendeletben listázott – hiányszakmákban ugyanolyan eljárási szabályok mellett foglalkoztathatja, mint a szomszédos országok (Szerbia, Ukrajna) állampolgárait; illetve ezeket a személyeket a hiányszakmákban kölcsönzött munkavállalóként, kölcsönvevőknél is foglalkoztathatja.

Mely országok munkaerőpiacai nyíltak meg így a magyar vállalatok számára?

Göltl Viktor: A kormányrendelet értelmében a kedvezményes foglalkoztatás lehetősége az alábbi harmadik országbeli állampolgárok számára biztosítható: Belarusz Köztársaság, Bosznia-Hercegovina, Észak-macedón Köztársaság, Fülöp-szigetek, Indonéz Köztársaság, Kazah Köztársaság, Mongólia, Montenegrói Köztársaság, Vietnámi Szocialista Köztársaság.

Mit vár a WHC a minősített foglalkoztató intézményétől?

Göltl Viktor: A minősített foglalkoztató státusz, pontosabban az azzal járó jogi és adminisztratív munka hatalmas felelősséggel jár. A minősítés elveszíthető, ha a harmadik országbeli munkavállalók foglalkoztatásának adminisztratív folyamataiba hiba csúszik. Emiatt a felelősség miatt azt gondolom, hogy a harmadik országbeli munkavállalók idegenrendészeti, adminisztratív, munkaügyi folyamatai nagyon magas színvonalon fognak teljesülni, azaz teljesen transzparensen abszolút legális munkaviszonyok jönnek majd létre, ami tovább tisztítja a munkaerőpiacot. A minősítés megszerzésétől a vevői megbízások növekedésére is számít a WHC.

Pontosan milyen szakmák, állások esetében jelent gyógyírt a harmadik országbeli munkavállalók foglalkoztatása a munkaerőhiányra?

Göltl Viktor: Köszönhetően a 407/2021-es kormányrendeletben kihirdetett feltételeknek és szakmákat felsoroló listának, szinte nincs olyan hiányszakma, amelyet ne lehetne betölteni harmadik országbeli munkavállalóval, azaz mind szellemi, mind fizikai munkavállalók esetén lehetőség lesz ezekhez a távolabbi munkaerőpiacokhoz is nyúlni.

2016 óta erősödött fel a szomszédos harmadik országbeli munkavállalók magyarországi munkavégzése. Azóta tízezres nagyságrendű munkavállalói létszám próbálta, és mai napig is próbálja ki magát a magyar munkaerőpiacon. Az újabb harmadik országok becsatornázásával további tízezres nagyságrendű munkavállalói kör tud megérkezni hazánkba a következő 5 évben. A WHC arra készül, hogy havonta 1.000-1.500 főnyi munkavállalót tudjon elhelyezni a Magyarországon működő vállalatokhoz, ahol létszámigény merül fel.

Hosszú távú előnyök is várhatók a harmadik országbeli munkavállalók foglalkoztatásával?

Göltl Viktor: Előreláthatóan a hazai veszélyhelyzetet követően is szükség lesz erre a jogintézményre, hiszen a vállalatok munkaerőigényének alakulása és a globális egészségügyi helyzet változása között nincs közvetlen kapcsolat. Ahhoz, hogy Magyarország gazdasága a további 5-10 évben is stabilan növekedjen, szükség van a harmadik országból érkező munkaerőre is. Sok most meglévő munkahely azért fog a jövőben is fennmaradni, mert a vállalatok fel tudják tölteni az üres álláshelyeket. A hazánkba érkező munkavállalók megfelelő körülmények között történő foglalkoztatása hosszútávon előnyös lesz a vállalatok, így a vállalat összes munkavállalója, valamint az ország számára egyaránt.

 

aon award 2018
kincentric award 2019
kincentric award 2020
kincentric award 2021
Családbarát Vállalat 2024