A foglalkoztatottság javítása és a munkahelyek védelme - Együttműködési megállapodást kötött a kormányzat és a WHC Cégcsoport
A foglalkoztatottság javítása és a munkahelyek védelme - Együttműködési megállapodást kötött a kormányzat és a WHC Cégcsoport
A foglalkoztatottság javítása és a munkahelyek védelme - Együttműködési megállapodást kötött a kormányzat és a WHC Cégcsoport

A foglalkoztatottság javítása és a munkahelyek védelme - Együttműködési megállapodást kötött a kormányzat és a WHC Cégcsoport

Együttműködési megállapodást kötött a kormányzat és a magyar tulajdonú WHC Cégcsoport, Közép-Kelet-Európa meghatározó HR szolgáltatásokat nyújtó vállalata. A megállapodás értelmében a WHC a kormányzat partnereként részt vesz a foglalkoztatási helyzet javításában, a munkahelyek védelmében, valamint az új beruházások munkaerőigényének kiszolgálásában.

A hosszú távú együttműködésben a felek az aktív korúak foglalkoztatási szintjének emelését, valamint a tartós munkanélküliség megelőzését is célul tűzték ki. A WHC Cégcsoport a kormány stratégiai HR és munkaerőpiaci partnereként folyamatosan monitorozza és tájékoztatja a Gazdaságfejlesztési Minisztériumot a munkaerőpiac és a vállalatok foglalkoztatási kihívásairól, a munkáltatók által jelzett képzési igényekről, a várható munkahely-teremtő beruházásokról, ezen felül bürokráciacsökkentő és digitalizációs lehetőségeket is javasol.

Hazánk versenyképessége szempontjából a munkavállalók magas szintű szakképzettsége és a hazai életpálya iránti elköteleződésük is fontos szempont. Az együttműködés egyik kiemelt vállalása, hogy ezt a szemléletet is népszerűsítse a foglalkoztatók körében.

„A WHC közel 10.000 embernek ad munkát. Prioritásként kezeljük, hogy értékalapú, stratégiai szereplői legyünk a hazai HR szektornak” – mondta Berta Péter. A WHC ügyvezetője hozzátette: „Az együttműködés számunkra azt is jelenti, hogy a foglalkoztató cégek, legyen az magyar vállalat, vagy nemzetközi cég Magyarországon működő egységei és a kormányzat között hidat képezve javaslatokkal segítjük azokat a döntéseket, amelyek a foglalkoztatási szint emelését célozzák. Fontosnak tartjuk a magyar munkaerőpiacban rejlő tartalékok feltérképezesét, a munkaerőpiacra bevonható munkavállalók támogatását, és a fiatalok munkaerőpiaci integrálását is.”

A WHC Cégcsoport toborzással és munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozik. A cég működése során többszáz nagy foglalkoztatóval van szoros kapcsolatban. A WHC Cégcsoport HR szolgáltatóként nemcsak a vállalatok számára nyújt megoldásokat, hanem a munkát, karrierlehetőséget kereső embereket, illetve a munkaerőpiacra lépő pályakezdőket is, támogatja, hogy munkához jussanak vagy ha már dolgoznak, akkor még jobb munkalehetőséget kaphassanak.

A WHC Cégcsoport Közép-Kelet Európa egyik meghatározó HR szolgáltatója, a régióban nemzetközi szinten képes kiszolgálni az ügyfeleit. Elsőként Ausztriában alapítottak saját leányvállalatot, amelyet szerb és ukrán cégalapítás követett, majd a cégcsoport 2020-ban a szlovák munkaerőpiacon is megjelent, tulajdont szerezve egy szlovák HR-szolgáltatóban. 2022-ben többségi tulajdonosai lettek a Heads Adriatic cégcsoportnak, így már Horvátországban, Szlovéniában, Szerbiában, Észak-Macedóniában, Bosznia-Hercegovinában és Montenegróban is jelen vannak. A WHC Cégcsoport munkaerővel látja el Magyarország és a régió legnagyobb ipari- és szolgáltató cégeit.

A WHC Magyarország és Közép-Európa meghatározó HR szolgáltatásokra specializálódott magyar tulajdonú vállalata, amely közel 10.000 embernek ad munkát és 1000 vállalati ügyfélnek nyújt komplex munkaerő- és HR szolgáltatásokat. A WHC 1990-ben nyitotta meg első irodáját Zalaegerszegen, jelenleg Magyarországon 12 irodát működtet, cégcsoport szinten, pedig 10 közép-kelet-európai országban összesen 35 irodával rendelkezik.

 

***