A WHC Csoport többségi részesedést szerzett az Adria régió egyik meghatározó HR-szolgáltatójában
A WHC Csoport többségi részesedést szerzett az Adria régió egyik meghatározó HR-szolgáltatójában
A WHC Csoport többségi részesedést szerzett az Adria régió egyik meghatározó HR-szolgáltatójában

A WHC Csoport többségi részesedést szerzett az Adria régió egyik meghatározó HR-szolgáltatójában

Az elmúlt években a WHC Csoport Magyarország meghatározó HR szolgáltatójává vált. A legújabb, hamarosan nyíló miskolci irodánkkal már országosan 11 városban vagyunk jelen, és több, mint 300 munkatársunkkal közösen dolgozunk azért, hogy magas színvonalú szolgáltatásainkkal kiszolgáljuk ügyfeleinket, vevőinket, jelenlegi és potenciális munkavállalóinkat.

A WHC-nál kiemelten fontosnak tartjuk a folyamatos fejlődést. A magyar irodáink töretlen fejlődése mellett már évekkel ezelőtt elindítottuk cégünk nemzetközi tevékenységét. Először Ausztriában, majd Szerbiában, Ukrajnában és Szlovákiában indultak el WHC kirendeltségek, és tovább erősítjük a nemzetközi jelenlétünket.

Közel másfél éves előkészítést követően a WHC Csoport többségi tulajdonrészt szerzett az Adria régió egyik meghatározó HR-vállalatában, a Heads Adriatic cégcsoportban. A Heads Adriatic egy 20 éve működő HR szolgáltató az Adria régióban, 15 irodával 150 belsős munkatárssal és 55 millió EUR árbevétellel. A mostani nemzetközi akvizíciónak köszönhetően a WHC további öt országban: Bosznia-Hercegovinában, Észak-Macedóniában, Horvátországban, Montenegróban és Szlovéniában is piacra lép.

Cégünk hazánkat beleszámítva így már összesen tíz országban nyújt komplex HR-szolgáltatásokat, valamint Közép-Európa legnagyobb iparági szereplői közé lép, mintegy 6.500 fő kölcsönzött, és 500 belsős munkavállalóval.

 

 

„A Heads Adriatic többségi tulajdonrészének megvásárlása hatalmas mérföldkő a WHC Csoport életében. Ezzel a tranzakcióval óriási lökést kap a nemzetközi építkezésünk, hiszen egyszerre öt új régiós piacra lépünk be. Célunk, hogy maximálisan kihasználjuk a két vállalat közötti szinergiákat és egyesítsük erőforrásainkat. Így nagyobb eséllyel tudunk majd részt venni nemzetközi tendereken, illetve még szélesebb körben tudunk kiszolgálni nemzetközi partnereket. Több országgal bővül toborzási területünk, mellyel a magyar vállalatok munkaerőigényét is még hatékonyabban tudjuk majd kiszolgálni, illetve további célunk a Közép-Európába érkező beruházások kiszolgálása munkaerő oldalról” – mondta Berta Péter, a WHC Csoport ügyvezetője a tranzakció kapcsán.


 

„A Heads Adriatic hosszú ideje meghatározó piaci szereplő az Adria régióban. Egy jól bevezetett márka, kedvelt és megbízható partner a térség vállalatai körében. A WHC Csoport által megvalósított akvizíció hatalmas lehetőség mindkét cég számára, hiszen így egyesíteni tudjuk erőforrásainkat és kölcsönösen tudjuk biztosítani egymásnak a hozzáférést egymás piacaihoz. Emellett rengeteget jelent majd a know-how és tapasztalatcsere, illetve mind a WHC, mind a Heads Adriatic kollégái számára izgalmas és kihívást jelentő nemzetközi karrierlehetőséget tudunk biztosítani” – hívta fel a figyelmet Marko Kolenc, a Heads Adriatic ügyvezető igazgatója

 

 

Sikerként tekintünk erre az újabb mérföldkőre, amelyet munkatársainkkal együtt értünk el és nagy várakozással tekintünk a WHC Csoport fejlődése, nemzetközi jelenléte felé!