Stratégiai megállapodást kötött a WHC Csoport és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet
Stratégiai megállapodást kötött a WHC Csoport és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet
Stratégiai megállapodást kötött a WHC Csoport és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet

Stratégiai megállapodást kötött a WHC Csoport és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet

Három évre szóló stratégiai együttműködési megállapodást kötött a WHC Csoport és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet (MÖS), melynek célja az esélyteremtés és a társadalmi szolidaritás erősítése. A szerződést Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója és Berta Péter, a WHC Csoport ügyvezető-társtulajdonosa írták alá.

A megállapodás értelmében a WHC Csoport amellett, hogy folyamatos erőforrást biztosít és közreműködik Magyarország egyik legnagyobb, nemzetközileg is elismert karitatív szervezetének tevékenységében, teljeskörű HR támogatást nyújt számukra. A három évre szóló partnerség célja, hogy közös erővel segítsék a hátrányos és a halmozottan hátrányos gyermekek felzárkóztatását, valamint különböző adománygyűjtő akciókkal és karitatív programokkal tegyenek a szegénységből kiutat kereső családok megsegítéséért.

A HR szolgáltató nagyvállalat és az Ökumenikus Segélyszervezet együttműködése nem új keletű, hiszen a WHC Csoport eddig is számos alkalommal vett részt a segélyszervezet munkájában:

  • partnerként támogatták a Folytatási Alapot, amelyet a karitatív szervezet azért hozott létre, hogy az intézményeiket érintő gazdasági válság hatásait enyhítsék és változatlanul tudják támogatni a rászoruló családokat,
  • csatlakoztak az Iskolakezdés együtt! segélyakció népszerűsítéséhez, amely során egy szabadtéri mozival egybekötött jótékonysági családi piknik támogatásával hívták fel a figyelmet a Segélyszervezetet támogató adományozási lehetőségekre,
  • egy csapatként álltak rajthoz különböző jótékonysági futásokon, így például a több mint 3000 nehéz sorsú gyermeket segítő Kapaszkodó program céljait segítve,
  • az Egy doboz szeretet segélyakció keretén belül kül- és beltéri játékokkal, tartós élelmiszerrel, higiéniai és babaápolási termékekkel, továbbá technikai felszerelésekkel járultak hozzá a rászoruló családok karácsonyához, ezen felül pedig adományokat gyűjtöttek a kürtöspusztai Jelenlét Pont és a szendrői Biztos Kezdet Gyerekház részére,
  • a háború kirobbanása óta pedig álláskeresési támogatással és mentorálással segítik az ukrán menekülteket az Ökumenikus Segélyszervezet Ukrajnai Menekülteket Támogató Központján keresztül.

A Segélyszervezet támogatása jól illeszkedik a WHC Csoport társadalmi felelősségvállalási stratégiájához: a vállalat fontos küldetése az esély- és értékteremtés.

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel most létrejött együttműködés nagyban hozzájárul ahhoz, hogy elérjük ezen törekvésünket, hiszen nem csak az a célunk, hogy összekössük a munkaerőpiac szereplőit, hanem hogy annak is esélyt adjunk, aki a körülményeiből adódóan hátrányból indul és nehezebben tud megbirkózni a mindennapok kihívásaival” – hangsúlyozta Berta Péter, a WHC Csoport társtulajdonos-ügyvezetője, majd hozzátette: HR szolgáltató nagyvállalatként több ezer ember életére vannak hatással nap mint nap, ami már önmagában is felelősségvállalásra tanít. „Munkánk során gyakran tapasztaljuk, hogy nem indulunk egyenlő esélyekkel az életben, ezért is fontos, hogy felkaroljuk az arra rászorulókat és ezzel példát mutassunk másoknak is.”  – emeli ki a cégvezető.

 A vállalati értékek támogatásán túl a WHC Csoport arra is nagy hangsúlyt fektet, hogy a szakmai együttműködéssel munkatársainak társadalmi ügyek iránti elköteleződését egyaránt növelje.

Az emberközpontúság és a szolidaritás fontos alappillérei a céges kultúránknak. Büszkék vagyunk kollégáinkra, akik aktív és lelkes résztvevői a különböző CSR programjaink megvalósításának: rendszeresen szervezünk adománygyűjtő és önkéntes programokat, valamint nevezünk jótékonysági futásokra, amelyek a társadalmi problémák enyhítésén túl, remek alkalmat kínálnak a közösségépítésre is.  A társadalmi felelősségvállalás, egymás segítése egy kulturális norma, melynek vállalati szinten is megtartó értéke van.” – hangsúlyozza Sáfrány Lilla, a WHC Csoport HR vezetője.

Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója örömmel üdvözölte a közös értékek és érdekek mentén épített vállalati partneri közösségükben új stratégiai partnerüket, a WHC Csoportot, amely már eddig is példamutató módon, illetve számos formában nyújtott támogatást a szervezet rászoruló családokat segítő munkájához. Az elnök-igazgató kiemelte, hogy a vállalat által nyújtott teljes körű HR támogatás hiánypótló a Segélyszervezet működésének vonatkozásában, hiszen ma már közel 500 munkatárs dolgozik a legkülönbözőbb területeken nap mint nap a szervezet célkitűzéseiért.

***

A WHC Csoportról

A WHC 1990-ben alakult és azóta Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő HR szolgáltatásokra specializálódott vállalkozása. Tevékenységeit folyamatosan bővítve, valamint a Heads Adriatic cégcsoport akvizíciójának köszönhetően mostanra a WHC immár 10 országban van jelen. Összesen 12 magyar telephelyű, valamint 23 határon túli irodát működtet, ahol olyan teljeskörű HR szolgáltatásokat nyújt ügyfeleinek, mint munkaerő-közvetítés, munkaerő-kölcsönzés, valamint diák-, nyugdíjas- és kismama-szövetkezeti foglalkoztatás, HR outsourcing és bérszámfejtés szolgáltatás. Több mint 1 000+ ügyféllel és 1 200+ elérhető, betölthető állással rendelkezik, a magas színvonalú szolgáltatásokat 600 fő belsős munkaerő-állománnyal látják el, mindösszesen pedig 9 000 főt foglalkoztat. A WHC célkitűzése, hogy összekösse a munkaerőpiac szereplőit. Munkaerőt és magas színvonalú, innovatív HR szolgáltatásokat kínál vállalatoknak, hogy elérjék céljaikat. Gyors segítséget nyújt a munkavállalóknak, hogy megtalálják a számukra legmegfelelőbb álláslehetőséget. A cég büszke rá, hogy 2018, 2019 és 2020 után negyedik alkalommal 2021-ben is elnyerte a Kincentric Legjobb Munkahelyek díjat. 2023-ban pedig a WHC Csoport is viselheti a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom által alapított kitüntető Családbarát Vállalat címet.

 

Ökumenikus Segélyszervezet

Az 1991-ben alapított Ökumenikus Segélyszervezet Magyarország egyik legnagyobb, nemzetközileg is elismert karitatív szervezete. Az alapító egyházak összefogása ma már szakemberek, önkéntesek, adományozók és felelős vállalati partnerek egyre bővülő közösségeként segíti a nélkülözőket és bajbajutottakat.

A Segélyszervezet nemzetiségi, vallási és világnézeti hovatartozásra való tekintet nélkül, a legszigorúbb szakmai és átláthatósági követelményeknek megfelelve nyújt segítséget a rászorulóknak Magyarországon, a Kárpát-medencében és a világ számos országában.

Az Ökumenikus Segélyszervezet egy közösség, mely az összefogás erejével nyújt hatékony segítséget a nélkülözőknek és bajbajutottaknak. Kiemelt célkitűzése, hogy esélyt kínáljon a felzárkózásra a szegénységből kiutat kereső családok számára.

 

***