Az üzleti mentoring alapjai

Az üzleti mentoring alapjai

Vissza
Az üzleti mentoring alapjai

Az üzleti mentoring alapjai

Korunk egyik végeláthatatlan problémája, hogy nem tudjuk, hogyan vegyük kezünkbe az irányítást saját életünk felett. A karrierépítés reményében sokan céget alapítottak és a saját lábukon próbálnak megállni, de a sors mindig gondoskodik az akadályokról, ezért néha úgy érezhetik, egyedül képtelenek boldogulni.

A vezetői mentoring során feltérképezik, milyen változtatások szükségesek a hatékonyabb cégvezetéshez és a szakmai fejlődés útjára lépve érheted el a céljaidat.

 

Mi a különbség a mentorálás és a coaching között?

A mentor meghallgat, majd tanácsadás keretében helyes útra tereli a gondolataidat. A coach sokkal kötöttebben segíti a munkádat. Tőle kész tananyag formájában sajátíthatod el a szükséges ismereteket. Ő nem a problémák megoldására fókuszál, hanem a lecke átadására. A két módszert nem szabad összehasonlítani, de tudni kell, melyikre van szükséged. Ha jól választasz, mindkettő lehet hatékony. 

Női vagy férfi mentor, mikor melyiket válasszuk?

A nők érzelmi oldalról közelítik meg a problémákat. Ezt a módszert hosszútávú tervek esetén célszerűbb választani, amikor a tökéletességre törekedve ráérünk tervezgetni, finomhangolni a feladatokon. A női mentor végigkísér a folyamatokon. A férfiak ezzel szemben tárgyilagosak és kevesebb tervezéssel szeretnének minél előbb eredményt látni. Ők jellemzően inkább coaching feladatokat látnak el, ahol kész leckéket kapsz közös tervezés helyett.

Egyes területeken konkrét információkra van szükségünk, míg máskor olyan tanácsadásra vágyunk, ami bizonyos értelemben lelki támaszként is szolgál.

 

Hogyan zajlik egy üzleti mentoring folyamat?

Az első találkozás alkalmával megtaláljuk a közös hangot, felmérjük az igényeidet és megbeszéljük az együttműködés részleteit. A pillanatnyi ismereteid felmérése mellett feltérképezzük a hozzáállásod és a munka iránti érzelmeidet.

Képességeidre és a felmért információkra alapozva közös szabályokat hozunk és tervezni kezdjük az üzleti mentoring folyamatát. Konkrét feladatokat tervezünk, célokat tűzünk ki és beszélünk a haladásról, nyomon követjük a folyamatot. A közös munka végén ismét megállapodunk annak befejezéséről és elköszönünk egymástól.

***

Az aktuális gazdasági és munkaerőpiaci környezetben egyre több figyelmet kell fordítani a kulcs munkavállalók megtartására, fejlesztésére, felértékelődik a munkahelyi jólét, a munkavállalók motivációja és elégedettsége. Éppen ezért a 3rdGEN vállalati tanácsadó céggel való stratégiai együttműködésünk keretében új szolgáltatásokkal bővítettük portfóliónkat, melyek hozzájárulhatnak egy cég stabilitásához, fejlődéséhez, elősegítve az erőforrás-gazdálkodást és a munkatársak megtartását is.

Portfólióbővítésünknek köszönhetően immár stratégiai-üzleti tanácsadás, vezető- és szervezetfejlesztés, vezetői tanácsadás, leadership mentoring, business mentoring, valamint válsághelyzeti vezetői mentoring szolgáltatás is elérhető. A WHC ügyfeleinek minden vezetőkiválasztási- és közvetítési ajánlata kiegészíthető mentoring szolgáltatással is.

A programoknak köszönhetően a vezető motiváltabbá, eredményesebbé, a munkatársak elkötelezettebbé válnak. Továbbá a mentoring eredményeit a vállalat és partnerei is kamatoztathatják, hiszen a mentorált vezetőn és az elégedett kollégákon keresztül az ügyfelek irányába is nagyobb értékátadás történik.

  • Fontos számodra céged vezetőinek fejlesztése?
  • Vállalatod vezető alkalmazottai kihívásokkal szembesülnek?
  • Szeretnél számukra támogatást nyújtani operatív vagy stratégiai kérdésekben?

Mentoring programjainkkal kapcsolatban vedd fel a kapcsolatot a WHC szakértőivel!

***

aon award 2018
kincentric award 2019
kincentric award 2020
kincentric award 2021
Családbarát Vállalat 2024