Óriási a kereslet a szezonális munkaerőre a karácsonyi időszakban – mutatjuk az öt sztár pozíciót!

Óriási a kereslet a szezonális munkaerőre a karácsonyi időszakban – mutatjuk az öt sztár pozíciót!

Vissza
Óriási a kereslet a szezonális munkaerőre a karácsonyi időszakban – mutatjuk az öt sztár pozíciót!

Óriási a kereslet a szezonális munkaerőre a karácsonyi időszakban – mutatjuk az öt sztár pozíciót!

Az év végi időszak számos iparág számára a csúcsszezont jelenti az évben, így nem meglepő, hogy hatalmasra duzzad ilyenkor az időszakos munkavállalók iránti kereslet. Az ember szinte magától értetődőnek veszi, hogy a kirakatok, bevásárlóközpontok, főterek, sétáló utcák, közterek, éttermek és számos közintézmény ünnepi dekorációba és kivilágításba öltözik, a rengeteg ajándék szentestére csillogó díszcsomagolásban pompázva megérkezik a meghittséget sugárzó, gyönyörűen feldíszített karácsonyfák alá. Abba bele sem gondolunk, hogy mennyi szorgos kéz szükséges ahhoz, hogy az év legfontosabb ünnepére minden készen álljon és a helyére kerüljön. Hogy milyen különleges pozíciók nyílnak meg ilyenkor a munkaerőpiacon? Ebből hoztunk egy csokorra valót alábbi gyűjtésünkben.

Mikulás és karácsonyi manó

A karácsonyi időszak elmaradhatatlan szereplői a bevásárlóközpontokban, rendezvényeken, kórházakban és egyéb intézményekben „szolgálatot teljesítő” Mikulás, és az ő serény segítői, a karácsonyi manók. Az északi-sarki öregúr természetesen nem tud egyszerre mindenhol jelen lenni – itt jön hát be a képbe a sok jószívű munkavállaló, akik besegítenek, hogy minden gyerek, aki szeretne találkozni a Mikulással, megtehesse. 

Ajándékcsomagoló

A kreatív, alkotó szelleműek számára remek szezonális munkalehetőség az ajándékcsomagolás. Nem is gondolnánk azonban, sok márka és üzlet milyen komolyan is veszi az ajándékcsomagolást: vannak cégek, akik valódi professzionális ajándékcsomagoló tanácsadókat alkalmaznak az új kollégák képzésére és betanítására!

Karácsonyfadíszítő

Szintén a kreatív, ötletes és fantáziadús emberekhez illik a karácsonyfadíszítői munka. A jellemzően bevásárlóközpontokban, nagyobb áruházakban, irodaházak előterében, de akár kisebb üzletekben vagy szalonokban, illetve a köztereken felállított fenyőfák díszítése igazi kihívást jelenthet az alkotó szelleműek számára. Ha még több muníciót és ötletet érzel magadban, akár az általánosabb karácsonyi dekoráció területére is átnyergelhetsz!

Karácsonyi ablak-díszítő

A karácsonyi dekoratőri munka egyik válfaja a karácsonyi ablak- vagy kirakatdíszítő. Az igazi téli mesevilág megteremtése rengeteg előkészületet, tervezést és persze jó adag kreativitást kíván meg. Nincs ez másképp a híres angliai Harrods áruház esetében sem: az üzletközpont már hónapokkal karácsony előtt elkezdi tervezni és kialakítani karácsonyi kirakatát. Ez aztán az igazi elköteleződés a karácsonyi hangulat mellet!

Karácsonyi égősor-kibogozó

Mindenki ismeri az idegőrlő-frusztráló helyzetet, amikor akár több órányi sikertelen küzdelem után, a könnyeinkkel küszködve azon gondolkodunk, a teljesen összegabalyodott égősor helyett inkább egy újat veszünk… Vannak azonban olyanok is, aki kifejezetten ügyesek ebben a tevékenységben – nekik való ez a pozíció! Meglepő, de 2015-ben az angliai Tesco valóban meg is hirdetett ilyen állást!

Rénszarvas-felügyelő

Ha valaki ért az állatok nyelvén, remek lehetőség lehet a karácsonyi vásárokon, családi- és gyerekrendezvényeken gyakran megjelenő különleges állat, a rénszarvas felügyelete. Az Egyesült Királyságban még rénszarvas-kölcsönző cég is működik! Az állatok jólétéhez szükséges megfelelő mennyiségű szünet, pihenés és sétáltatás nagyon fontos az ő esetükben, hogy nyugalommal és békével viseljék a kisgyermekek rohamait, a simogatást és a fényképezést. Mi nem is tudunk elképzelni ennél különlegesebb – és egyben aranyosabb – karácsonyi munkát!

Kiegészítő munkát vagy új állást keresel? A WHC Csoport weboldalán számos pozíció és munkalehetőség közül válogathatsz! Ha segítségre lenne szükséged a munkakeresésben, fordulj bátran a WHC szakértőihez!

Ha pedig munkáltatóként a munkaerő-keresésben és -felvételben lenne szükséged segítségre, a széleskörű HR-szolgáltatásokat biztosító WHC Csoport szakértői egyedi igények alapján, ügyfélre szabott megoldásokat kínál bármely, HR-területen megjelenő kihívásra autóipari, FMCG, pénzügyi-, mezőgazdasági-, logisztikai-, és szolgáltató vállalatok számára egyaránt.

***

Felhasznált források:

Careeraddict.com: The 25 Best Christmas Jobs for Extra Income

Coburbanks.co.uk: 10 Weird And Wonderful Christmas Jobs!

 

aon award 2018
kincentric award 2019
kincentric award 2020
kincentric award 2021
Családbarát Vállalat 2024